Sunteți aici: » Știri » Colaborare fructuoasă și de durată cu Fundația SERA ROMÂNIA în vederea implementării de proiecte sociale la nivel județean  

Colaborare fructuoasă și de durată cu Fundația SERA ROMÂNIA în vederea implementării de proiecte sociale la nivel județean  

Miercuri, 23 martie 2022

Fundația SERA ROMÂNIA a derulat, începând încă din anii 1999-2000, o serie de proiecte sociale împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna (DGASPC Covasna) și Consiliul Județean Covasna. Pe fondul acestei colaborări de lungă durată, reprezentanții SERA însoțiți de finanțatorii lor din Franța, Asociația Care, s-au aflat la începutul săptămânii într-o vizită de lucru în județ, cu scopul continuării proiectelor de construcție a caselor de tip familial din Județul Covasna și al vizitării locațiilor care s-au dat în funcțiune în ultima perioadă, precum și pentru vizitarea unor familii sprijinite de fundație.

Fundația SERA și Consiliul Județean Covasna au susținut financiar mai multe proiecte sociale, implementate de-a lungul timpului de DGASPC Covasna, între care dezvoltarea și susținerea serviciului de asistență maternală, programul care vizează prevenirea sarcinii nedorite, construirea de case tip familial, în regim de colaborare, dar și a unor centre de recuperare pentru copiii cu handicap. Începând din anul 1999, prin Fundația SERA România, au fost investite 2.000.000 de euro în dezvoltarea sistemului de protecție socială din județul Covasna.

În cadrul vizitei de lucru, reprezentanții Fundației SERA România au mers la centrele din Întorsura Buzăului, Tg. Secuiesc și Sfântu Gheorghe, unde au vizitat casele de tip familial și centrele de recuperare. În plus, au ajuns și la câțiva beneficiari ai proiectului de prevenire/reintegrare din localitățile Ozun și Cernat.

„Colaborarea cu Județul Covasna este o colaborare de foarte lungă durată. Cred că avem ceva mai mult de 20 de ani de când lucrăm cu acest județ, iar în ultimii ani, conducerea Consiliului Județean ne-a asigurat niște condiții excelente de colaborare. Au fost cofinanțări de la Consiliul Județean, iar noi suntem foarte mulțumiți pentru că am găsit sprijin și nu facem altceva decât să ajutăm Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului să-și îndeplinească misiunea pentru care există”, a declarat directorul executiv al Fundației SERA România, Bogdan Simion. Acesta a vorbit totodată și despre rezultatele obținute în județul Covasna, între care proiectul de prevenire a sarcinii nedorite, menit să reducă numărul de mame minore și de copii nedoriți, un proiect despre care a afirmat că a dus la scăderea abandonului copiilor cu 50% la nivel de județ.

„Fundația Sera este un partener vechi, în colaborare cu care, în județul Covasna, au fost desfășurate și finalizate cu succes multe proiecte benefice pentru copiii defavorizați. În programele și proiectele pe care le-am inițiat și pe care le-am implementat împreună, a contat enorm faptul că ne putem baza oricând pe implicarea reală și profesionalismul reprezentanților acestui ONG, fără de care nu am fi putut avea atât de multe realizări”, a subliniat directorul general al DGASPC Covasna, Vass Mária.

Pentru noi, sistemul social a reprezentat dintotdeauna o prioritate. Continuăm să punem accent pe dezvoltarea sa, întrucât constatăm că există o nevoie tot mai mare de sprijin și intervenție din partea noastră. Comunitatea este foarte importantă pentru noi, iar oamenii care beneficiază de rezultatele proiectelor derulate de DGASPC Covasna și SERA România sunt o parte a comunității noastre pe care nu ne permitem să o neglijăm și căreia suntem hotărâți să îi acordăm toată atenția cuvenită”, a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, cu privire la proiectele care se derulează în cadrul colaborării dintre cele două instituții județene și Fundația SERA România.

Fundația SERA România este cunoscută pentru intervențiile sale aproape în toate județele țării, unde contribuie la reorganizarea instituțiilor de tip vechi și la dezvoltarea unor servicii sociale alternative, în care celor mici li se oferă șansa la un trai decent.În viitorul apropiat, între proiectele covăsnene care se vor derula, se numără construirea și dotarea centrului de recuperare pentru copiii cu handicap din Întorsura Buzăului, respectiv reorganizarea Centrului de Plasament „Borosnyay Kamilla” din Tg. Secuiesc, ce va consta în construirea a trei case familiale, două la Tg. Secuiesc și una la Ghelința.

Noutăți